maanantai 15. joulukuuta 2014

Miksi vaivautua?

Mikä saa ihmisen raahautumaan salille kerta toisensa jälkeen, tekemään raskaan työn, jonka tulokset näkyvät hitaasti ja katoavat niin helposti sekä pitämään tiukkaa ruokavaliota ihan koko ajan sekä kaiken hyvän lisäksi kärsimään jäätävän kipeistä lihaksista päivästä toiseen? Tätä mietin aamulla pakkaillessani salikassia, kun sänky näytti erityisen kutsuvalta ja uni painoi. Varmasti moni muukin ajattelee samaa aina joskus, varsinkin salilla käymättömät.

En ole koskaan ollut lihava tai varsinaisesti pullukka, semmoinen laihaläski lähinnä. Ei siinä"luonnontilaisessa" kunnossakaan mitään vikaa ole, mutta oma kroppa alkaa vihdoin tuntua kotoisammalta kun se hitaasti muuntautuu kohti omaa ihannetta. Se antaa suurimman motivaation tehdä se kova työ. Toinen suuri motivaatio on onnistumisen, itsensä ylittämisen ja kehittymisen tuoma hyvä olo, jonka vertaista en ole vielä löytänyt vaikka etsitty on.

Tiedät varmaan sen tunteen, kun joku kaivaa yllättäen kameran esiin ja sinun pitäisi olla saman tien kuvauskelpoinen, itsellesi kelpoinen. Pakkaudut entistä tiukemmin vaatteidesi sisään, ettei ne vastenmieliset läskit näkyisi tai katoisivat vaikka kokonaan. Pahimmassa tapauksessa siirryt heti syrjään, etteivät muotosi vain tallentuisi kuvaan. Tai kun kohtaat peilin, kävelet vain nopeasti ohi tai jäät murehtien katsomaan kaikkia kohtia, jotka pitäisi olla toisin. Saanko kertoa salaisuuden? Ne epämiellyttävät kohdat eivät katoa mihinkään, vaikka pukeutuisit toisenlaisiin vaatteisiin tai jäisit kuvasta pois tai vuodesta toiseen murehtisit niitä. Ne eivät kuitenkaan ole synnynnäinen osa, jota et voisi muuttaa.

En yritä sanoa, että kaikkien pitäisi olla kireäksi treenattuja fitnessbeibejä vaan juuri sellaisia kuin itse haluavat ja miten itse tuntevat olonsa kotoisammaksi. Mieti, voitko sanoa olevasi täysin tyytyväinen omaan ulkomuotoosi? Yläfemma, jos vastasit kyllä. Jos vastasit ei, mikset tekisi asialle jotain sen murehtimisen sijaan?
Suunnittelemisen ja ajattelun sijaan voisit aloittaa saman tien edes niillä pienillä asioilla. Ei se niin vaikeaa ole. Vaivan ja rahan määrä on pieni, jos ajatellaan hyötyjä. Fyysiset terveydelliset seikat ja ennen kaikkea psyykkinen vaikutus on huima. Ne eivät tule ilmaiseksi, mutta ovat kaikkien saavutettavissa.

Tuitui, terveisin Anu (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti